Stravovacie zariadenie UNIZA sa zapojilo do súťaže o najlepšiu zelenú jedáleň, kde vyhrala krásne 1.miesto spolu s technickou univerzitou v Košiciach (TUKE)!
Žilinská univerzita v Žiline má do projektu zapojenú jedáleň Menza Žilina, v ktorej varia rastlinné jedlá 7 -10 krát do mesiaca.
Jedáleň je otvorená aj pre verejnosť, nie len pre študentov a zamestnancov školy.
Do súťaže sa UNIZA zapája so svojím najobľúbenejším vegánskym jedlom:
Šošovicové čevapčiči
„Patrí medzi naše najobľúbenejšie jedlo s výdajom do 200 porcií. Obľubuje ho väčšina študentov na UNIZA. Ľahké jedlo ktoré dokáže nasýtiť a uspokojí aj najnáročnejšieho klienta. Jedná sa o jedlo náročnejšie na prípravu. Naši zamestnanci ho s láskou a obľubou pripravujú práve z dôvodu radosti pozitívnych ohlasov od zákazníkov každej kategórie.“
Ďalšie obľúbené jedlá sú:
• Tofu guľôčky
• Kuskus s tofu syrom
• Cícerový paprikáš
• Lečo s tofu syrom

Ďakujeme pani Anna Ďatková za zapojenie Menza Žilina do súťaže.